Dagboek

Aantal berichten: 50
Ga naar:   

Onze dag!!

01 mei 2010
Onze trouwdag begon natuurlijk ontzettend vroeg.Om 7.00u ging de wekker. Ik ging meteen douchen want Fanny zou om 7.20u voor de deur staan. Om naar de kapster te gaan. Sjef stond ook op en kon al meteen voor Fanny de deur open maken. Want die was er om 7.15u.
Gauw een boterham smeren en we konden vertrekken! Straks zagen we mekaar en dan was het eindelijk zover!
Sjef ging ook douchen en dan samen met Owen en Michel naar een zaak gaan, waar hij geschoren werd en Michel ook.
Uiteindelijk daar aan gekomen. Bleek de man die de mannen daar scheert niet aanwezig. Hij kwam later binnen wegens ziekte. Er waren nog andere voor Sjef. En ze konden er niet op wachten. Dus gingen ze naar huis. Waar Sjef zichzelf geschoren heeft en Michel ging ervoor naar huis.
In die tijd zaten Fanny en ik bij de kapster met de krullers in de haren, zo´n anderhalf uur.
Het zonnetje begon al aardig door te komen...
Fanny ging naar mijn ouders omdat zij eerder klaar was en Jennifer ondertussen daar was voor de make-up. Eerst had Jennifer al mijn moeder de make-up gedaan. Daarna dus Fanny. Een half uur later was ik ook klaar, bij de kapster en werd door mijn vader opgehaald. Bij mijn ouders thuis aangekomen had ik een half uur voor de make-up.
Thuis was inmiddels Sjef klaar. En kwamen zijn ouders, broers, schoonzussen, kids enz. bij elkaar.
De koets liet nog even op zich wachten. Waardoor Nico naar Fanny belde om aan mij te vragen waar het telefoonnummer van de man van de koets lag. Ik schrok me kapot! Het zou toch niet zo zijn dat de koets niet op kwam dagen.
Gelukkig kwam hij een kwartier te laat voor gereden.
En zij vertrokken! Owen had vooraf heel even last van de spanningen. Maar toen hij eenmaal in de koets zat vond hij het geweldig!
Fanny hielp mij met de trouwjurk aandoen. Sjef was inmiddels aangekomen.
Iets later dan gepland kwam ik de trap af. Het was zover!
Na een paar foto´s gemaakt te hebben mocht ik eindelijk naar de deur.
Wat was hij mooi. En hij vond mij natuurlijk mooi!! Het bruidsboeket was ook super mooi geworden. Na wat foto´s gemaakt te hebben. Gingen we naar binnen.
Eerst even naar Marga. Zij had de corsage die we voor Hein besteld hadden al iets eerder gekregen dan gepland. Sjef had extra gebeld naar de bloemist om hem mooi in te pakken. We wilde er in de ochtend bij stilstaan.....
Daarna gauw een broodje naar binnen werken en de corsages opspelden van Owen.
En toen gingen we!! Eerst nog foto´s maken bij de deur.
Ook de ouders, Owen met zijn neven en nichten, Broers en aanhang. Helaas zijn we vergeten om een foto van Marga te maken met haar kinderen. Maar op dat moment hadden we dat helemaal niet in de gaten. We hoorden dar achteraf pas.
Toen foto´s maken bij de koets, het instappen en zo nog...
En we vertrokken in de koets! Voor mij een droom die uitging. Witte paarden, witte koets en mijn twee schatten erbij...
We reden via Brunssum-Noord naar Merkelbeek en via de weilanden naar Schinveld.
Tussen de weilanden stond Harry nog een keer klaar om foto´s te maken.
Daarna door naar de Schinvelderhoeve.
Wat een verrassing....mijn paarden vriendinnen stonden daar met de paarden! Daar kwamen al de eerste traantjes.
Ik had het echt niet verwacht. Wel gehoopt. Maar omdat Rianne er een aantal maanden ervoor er naar gevraagd had, hoe laat ze het beste konden komen. En het erna er niet meer erover gehad had. Dacht ik dat het niet haalbaar was geweest.
Sjef en Owen vonden het natuurlijk ook geweldig! We hebben heel met hen dan ook nog heel veel foto's gemaakt.
Na het uitstappen hebben we de paarden van de koets nog een worteltje gegeven. Was erg charmant, stukjes van de wortel afbijten. haha.
Daarna vertrokken de paarden van de manege omdat ze toch wel onrustig werden van het stilstaan...
Ik ging 'gauw' even naar de toilet. Ohw ja ze hadden dat gezegd bij de bruidszaak. Achterste voren...en het werkte ook nog!!
Daarna  nog op de foto met de hele familie....waarbij Fanny flauw viel. Jee wat liet zij ons schrikken.
Werd gelukkig meteen goed verzorgt met een kop boullion. Daarna ging het ook eer stuk beter.
Sjef en zijn moeder en ik met mijn vader gingen even in een zaal apart om het 'weggeven'te oefenen. De buiten gewoon abtenaar van de burgelijke stand vertelde wat de gedachte er achter was; Het is niet weg geven. Maar tot elkaar brengen. Onze ouders leggen daarbij onze handen in elkaar.
Inmiddels waren alle familie en vrienden de trouwzaal in gegaan...
Op de muziek; de wedding march ging Sjef met zijn moeder en ik erna met mijn vader naar binnen. Waarna we tot elkaar gebracht werden.
De ceremonie begon. In het begin hielden we nog even elkaars had vast. Maar poeh wat hadden we zweethandjes. We hebben tijdens de ceremonie nog ontzettend gelachen en ik heb ook een traantje weg gepinkt bij de lieve woorden die mijn getuige Fanny op had geschreven. Voor de buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand.
Het Ja-woord. En daarna het uitwisselen van de ringen.....Die door Owen werden aangegeven. Owen en oma vergisten zich nog even en gaven de ring van Sjef aan Sjef hihi......
Sjef had last van de zweethandjes en ik kreeg de ring dus niet zomaar om. Het leek er nog even op dat het niet goed ging omdat zijn vinger blauw werd. Maar uiteindelijk kwam het goed. Pff haha.
En toen 'de' kus. Het tekenen op de muziek van Johnny Cash - I walk the line. Nadat wij getekend hadden en onze getuige ook. Mocht Owen ook tekenen. Dat vond hij natuurlijk geweldig. De gastvrouw vond dat hij netjes op een stukje moest tekenen. Maar daar was Owen het niet mee eens. Hihi.
Toen was de ceremonie naar ongeveer een uur en twintig min. afgelopen.
Ceremoniemeester Nico bracht de champagnetoast uit in de bruidszaal. Daarna verlieten we de trouwzaal op de muziek van Johnny Cash - Ring of fire. Op de binnenplaats stond de champagne voor ons klaar.
Maar eerst werden we nog verrast door John die een geweldig stuk, one moment in time, op de trompet ten gehore bracht. Daarbij kwamen de traantjes bij Sjef...
Het was echt super mooi!
Na alle felicitaties en kado's sneden we de bruidstaart aan. In het bij zijn van familie en getuige.
De bruidstaart was echt prachtig!
Bij het aansnijden hebben we erg gelachen. Sjef duwde maar door het lint heen dat onderaan elke laag zat en ik maar tegenhouden.
Daarna lekker knoeien met de taart. Voor de foto's. Leuk is dat Bob van bijna de hele dag alles gefilmd heeft. En dus ook het gedeelte van de taart aansnijden. Echt super om dat terug te kunnen kijken.
Gauw een stukje taart eten. Want we lagen al achter op schema.
Mijn ouders verzorgde Owen naar bed. Voor hem hadden we het campingbedje enzo de dag ervoor ernaar toe gebracht. Zodat hij in de middag ook lekker kon slapen.
En dat heeft hij ook gedaan. Hij viel meteen in slaap en heeft van 16.00u tot 19.00u geslapen.
In die tijd zijn wij naar Schutterspark gegaan om daar de foto's te maken.
Eerst in de speeltuin en daarna in het park zelf. We hadden ons nooit van te voren kunnen bedenken dat het zo leuk was om in de speeltuin foto's te maken. Geweldig samen met onze getuige op de speel-toestellen.
Harry had een spiegel en een foto lijst mee genomen, die hebben we ook gebruikt bij het maken van de foto's. Sjef had een appel mee genomen. Om sneeuwwitje na te spelen.
Ik was alleen niet zo geloofwaardig. Ik lag met mijn ogen dicht en was me kapot aan het lachen.
Haha het was super om te doen. Veel later dan gepland wilde we terug naar de Schinvelderhoeve gaan. Toen ging de telefoon. het alarm van ons huis was af gegaan. Mijn moeder was de honden uitgaan laten. En had daarna het alarm erop gezet. Daarbij niet erover nagedacht dat het alarm af ging als de honden gewoon rond liepen. Dus moesten we even langs huis om het alarm uit te zetten. Dat kwam goed uit. Sjef was in de ochtend namelijk Owen's jas vergeten. Doordat het zo'n goed weer was. En zo konden we die nog meenemen voor de dag erna.
Eindelijk veel te laat voor onze koffietafle kwamen we aan bij de schinvelderhoeve. Voordat ik naar binnen kon. Moest ik even de zandbak van de speeltuin uit mijn schoenen schudden. Wat zat daar veel in!
Het eten van de koffietafel was heerlijk. Ik had een heerlijke champignonsoep en Sjef de kippensoep.
Verder heerlijke broodjes, brood en verschillende soorten beleg.
Met koffie en thee. Gauw heb ik wat gegeten. De rest op hun gemak. Want Jennifer was er. Voor de avond make-up. In een 10 min. was ik klaar. Daarna werd de make-up van mijn moeder en Fanny nog bijgewerkt. En mijn sluier nog even goed gedaan. Want die zakte al vanaf de bruidstaart aansnijden uit!
Toen we klaar waren, kwam Marga naar ons toe dat ze het niet meer langer vol ging houden. Zij ging samen met de kinderen naar huis. We vonden het jammer, maar ook begrijpelijk. En ze had het al aardig lang vol gehouden!
Daarna gauw naar onder want we waren al  te laat voor de receptie.
Gelukkig kwam bijna iedereen later binnen lopen.
Owen werd in die tussentijd wakker en ging samen met zijn nicht Shirley wat eten. Drie en een halve boterham heeft hij opgegeten! Wat had hij honger en hij was ook weer meteen helemaal fit!
Toen we daar zo stonden, tijdens de receptie, voelde ik de blaren op mijn voeten branden. Dus toch maar 'even' (dat iets langer duurde dan gepland) naar de de suitte.
Niet heel gek dat ik pijn had aan mijn voeten. De blarenpleisters die ik uit voorzorg op had geplakt, zaten onder het zand. Toen terug naar de receptie. Sjef had blijkbaar niet mee gekregen dat ik naar de suitte was. Dus die was mij het zoeken hihi...ondertussen stonden de gasten voor de receptie van de feestavond al te wachten. Oeps...tja sorry, vond het toch wel belangrijk dat ik de hele avond nog op mijn voetjes kon staan!
De receptie vloog voorbij.
Heel veel mooi en leuke kado's gekregen en natuurlijk de enveloppen. Die we de dag erna gekeken hebben.
Owen kreeg ook een aantal kado's, waaronder een hele grote vrachtwagen.
Die vond hij geweldig!
Eindelijk de openingsdans met mijn man!
Nou ja, met mijn twee mannen. Want Owen wilde er ook bij. En dus hebben we de openingsdans met zijn drietjes gedaan.
Daarna kon het feest gaan beginnen. We wisten natuurlijk wel dat je gewoon weg geen tijd had om bij iedereen te staan. Je neemt je voor om het toch te proberen. Maar je komt al gauw tot het besef dat je dat helemaal niet moet willen. En dat je gewoon moet genieten van de avond.
Na de receptie heeft Fanny me op de wc de sluier uitgedaan en de roosjes erin gedaan.
Eenmaal weer in de zaal, begon ik me toch wel te irriteren over het feit dat iedereen op mijn sleep stond, dus weer naar de wc.
Daar heeft  mijn moeder geprobeerd om de sleep op te steken. Maar dat was geen succes.
De jurk had zoveel lagen dat de kleine (maar toch al de grootste) veiligheids spelden, ombogen als een rietje. En de grote luier spelden kwamen er niet doorheen. Uiteindelijk lukt het om twee spelden erdoor heen te krijgen. En na een half uur stonden we eindelijk weer in de zaal.
Helaas hebben de spelden het maar een half uurtje vol gehouden.
En om weer een half uur op de wc te staan, daar had ik geen zin in.
We werden gevraagd om het buffet te openen (op een helaas niet zo'n vriendelijke manier) maar dat hebben we uiteindelijk niet gedaan. Omdat we dat ook niet zo hadden afgesproken. Gelukkig liep het uiteindelijk vanzelf en ging iedereen eten. Later op de avond gingen Sjef en ik ook eten.
Helaas was het buffet niet goed bijgevuld. En had ik nog een conflictje met de jongen die het buffet deed. Na huilend en flippend buiten stoom afgeblazen te hebben. Ben ik gaan genieten van het overheerlijke koude (wat dus eigenlijk warm was..) buffet.
Daarna had ik me voorgenomen me niet meer te ergeren aan het botte personeel, de slechte bediening en vooral aan de wijze waarop het personeel iets tegen je zei.
Uiteindelijk hebben we nog genoten van een hele mooi feestavond. Helaas gingen er wel al veel mensen vroeg naar huis.
Maar het was voor vele van de familie, vooral de kleinere kinderen al een hele lange dag geweest.
Leuk vonden we het wel dat er zoveel kinderen mee gekomen waren. Waardoor Owen ook leuk heeft kunnen spelen. Uiteindelijk heeft hij heel veel met zijn grote vrachtwagen gespeeld. Hij reed zelfs sommige mensen tegen de hakken aan met dat ding als ze in de weg stonden. Hihi..hij trok zich van niemand iets aan.
Samen met oma heeft hij gegeten van het buffet. Maar na de vele boterhammen had hij daar niet zoveel zin meer in. Wel het ijs, dat zelf geschept kon worden, viel in de smaak. Bij iedereen eigenlijk wel!
Na het ijsje is Owen rond 23.30u naar bed gegaan. Shirley had hem naar bed verzorgt en ook toen sliep hij vrijwel meteen!
Wij hebben nog door gefeest tot 2.00u. Op het einde vroeg de band iedereen naar voren te komen. Zij speelden brachten het nummer 'allelujah'. Dat was echt super. Iedereen om ons heen. En na het nummer, werden Sjef en ook op de schouders gepakt. Echt super. Met dank aan alle lieve vrienden.
De band was aan het einde van de avond nog het spelen met de lampen die boven op de balk zaten. Als ze langer dan een minuut boven het toegestane aantal dB uitkwamen. Begonnen de lampen te branden en als ze allemaal branden viel de stroom uit. De band was vol uit het spelen en als de laatste lamp ging branden. Speelden ze zachter om daarna als de lamp weer uit ging voluit te spelen.
De band stopte om 1.30u met spelen en daarna had John de dj nog een half uur. Hij draaide ook als de band pauze had.
Hij draaide in dat laatste half uur nog het nummer van de carnavalsvereniging. Waarop we met de leden van de vereniging nog polonaise gelopen hebben. dat was ook super.
Toen was het toch echt tijd om afscheid te nemen. Nico, Michel en Bob zorgde er nog heel lief voor dat alle kado's enz. op de suitte kwamen.
Daarna dronken we nog een drankje en gingen ze.
Na nog wat nagepraat te hebben met de band en met John gingen zij ook en was het voor ons het einde van een heel geslaagde dag! Ondanks de voorvallen met het personeel van de Schinvelderhoeve waar vooral ik me aan geergerd heb. Hebben we hebben, samen met onze kleine man een geweldige dag gehad.
Zonder degene die erbij aanwezig waren. Was het absoluut niet zo mooi geweest. Bedankt!

Liefs Gwenda.

De dag van te voren...

30 april 2010
De dag voor ons huwelijk.
Moest Sjef onverwachts werken.
Ik probeerde zo goed en kwaad als het ging. Het A4-tje met de 'to-do's"af te werken.
Waaronder het pakken van alle spullen.
Bedankjes, cadeautjes voor de kleine kinderen, alle spullen voor Owen en natuurlijk onze eigen spulletjes om te overnachten.
In de middag zijn we nog even over de braderie gelopen. Nog een paar kleine spulletjes gekocht.
En geld gepint, om alles te betalen. Band, koets enz.
In de avond zijn we naar de schinvelderhoeve gereden om daar alle spullen neer te zetten. Ook de auto bleef daar staan. Om de dag na het huwelijk niemand lastig te hoeven vallen.
Uiteindelijk waren we veel te laat, klaar met ons A4tje en zijn we even gaan douchen en rons 23.00u lagen we dan eindelijk in bed...
Morgen zou onze grote dag zijn!

Liefs Gwenda.

Ceremoniemeester Nico

29 april 2010
Op 29 april kwam Nico langs.
In eerste instantie zou Nico alleen de betalingen doen aan de band, koets etc.
Maar ik had een dagindeling met tijd gemaakt en die ook aan Nico gegeven.
Naar mate 1 mei dichterbij kwam. Steeds meer vragen aan Nico. Kun je ons daar aan herinneren en dat dan en dan pakken, dat ligt daar en daar...
Dus ondertussen toch wel een echte ceremoniemeester
Tja je loopt de dag zelf niet met je schema in je handen en je horloge in je hand, om alles in de gaten te houden.

Liefs Gwenda.

Gelnagels Gwen

29 april 2010
29 april had ik de laatste afspraak, voor de grote dag, bij Yvonne voor mijn gel nagels.
Ondertussen alweer helemaal aangewend!
Ze heeft echt ontzettend haar best gedaan. En het is erg mooi geworden.
Op beide ringvingers staan bloemetjes in wit en goud. En op beide ringvinger een strass steentje.
Geweldig...precies zoals ik wilde!

Liefs Gwenda.

Trouwjurk ophalen

29 april 2010
Op 29 april ging ik mijn trouwjurk ophalen.
De laatste keer dat je hem ophaalt, moet je hem nog een keer aan, om te kijken of alles goed is.
Gelukkig zat hij helemaal geweldig!
Ik had hem de week ervoor ook nog aan gehad. Maar toen was hij nog afgespeld...
De jurk, het jasje en de stola gingen mee naar huis.....
Bij pap en mam werd hij uitgehangen!!

Liefs Gwenda.